Hvad er en Net promoter score?

Hvad er en Net promoter score?

Ved du hvad en Net promoter score er? Jeg gjorde ikke, før jeg læste en mega spændende artikel om det i går, da jeg sad over morgenmaden med min kæreste. Læs med i dag og lær mere. 

Hvad er Net promoter score?

Jeg må nok hellere forklare hvad Net Promoter Score er, før vi går igang med denne blogpost. Jeg er så glad for, at I vil læse med. Det er essentielt et helt program fra en virksomhed, som består af forskellige trin. 1) Promoters eller ambassadører, 2) Passives eller passivt, og 3) Detractors eller illoyale. Det er virkelig spændende, fordi det handler om ens forretnings kundegruppe. Det er ret smart at være super klar over, hvordan ens kunder er. Men hvad får DU ud af det som virksomhed? Det kommer her, for der er nemlig mange fordele ved at arbejde med et firma, som kan lave en Net Promoter Score analyse for din virksomhed. Der er nogle generelle ting, som man får ud af det:

· Et klart og let forståeligt loyalitetsmål
· Et KPI, der afspejler jeres indtjening
· En kvalitativ vinkel, der sikrer feedback fra jeres kunder
· Læring fra kunder
· Øget indtjening

Man kommer nemlig HELT TÆT på den gruppe, som man gerne vil sælge til.

Få værdifuld feedback

Jeg siger dig, at denne Net promoter score kan hjælpe din forretning med aktivt at skabe loyale kunder. Loyale kunder er super vigtige, fordi de kommer igen og igen og igen. Man tager ofte fejl af loyale kunder og tilfredse kunder. Det er nemlig ikke nødvendigvis det samme. Lad mig forklare hvorfor: En kunde kan være begge dele, men en kunde kan også være enten eller. Bare fordi man er loyal betyder det ikke, at man nødvendigvis taler højt om forretningen som man loyalt handler i. Derfor spredes ringene ikke i vandet. En tilfreds kunde har stor sandsynlighed for at råbe højere overfor sine venner og familie. Inde på virksomhedens hjemmeside forklarer de det med “Den loyale kunde adskiller sig fra den blot tilfredse ved at anbefale jer til andre og give værdifuld feedback.” Dette er blot noget at det, som denne net promoter score hjælper med at få styr på. Det er super fedt, at sidde med analysen og se hvad man kan gøre bedre, og hvilke parametre, der skal skrues på.

Du kan også læse meget mere om erhvervslivet herinde på bloggen lige her. Jeg håber, at I alle sammen får en rigtig dejlig dag.