Hvordan behandler man et dødsbo?

Hvordan behandler man et dødsbo?

Hej bloggen. I dag skal vi tale om et af de lidt tungere emner. Det skal nemlig handle om behandling af et dødsbo, og hvordan man gør dette korrekt, så ingen kommer i klemme. Så læs med her på bloggen i dag, hvor vi får råd fra Danske Arveretsadvokater, så du ved, hvad du skal gøre i en sådan situation.

Hvordan behandler man et dødsbo?

Når der sker et dødsfald i en familie, så efterlader afdøde en række værdier. Dette består af hus, bil, indbo, eller andet af værdi, som den afdøde ejede – altså et dødsbo. Disse værdigenstande skal opgøres og fordeles blandt arvingerne i familien eller i omgangskredsen. Arvingerne kommer an på det testamente, som afdøde har lavet. Denne situation kaldes for et boskifte. Danske Arveretsadvokater fortæller inde på deres hjemmeside, at et boskifte skal godkendes og udleveres af skifteretten, der sikrer, at de rette arvinger får den rette arv, og at kreditorer får deres. Det er ikke muligt at råde over dødsboets midler, før man har modtaget en skifteretsattest. På den måde sikrer man, at ingen bliver snydt og at ingen ender med at skulle betale bøder af nogen form, fordi noget er blevet gjort forkert. Læs med nedenunder!

Hvem er Danske Arveretsadvokater?

Danske Arveretsadvokater er en forening af advokater med ca. 300 medlemmer. Du kan se ansigter på nogle af dem inde på deres hjemmeside, som jeg har linket til længere oppe. De specialister i alle typer af sager, der handler om familieformue, særeje, arv og testamenter og behandling af dødsbo. Du kan regne med, at de alle gør et godt stykke arbejde, når du hyrer dem til din sag. Med løbende efteruddannelse sikrer foreningen nemlig, at deres medlemmerne altid er opdateret på de nyeste regler og bedste praksis for oprettelse af ægtepagter og testamenter. Deres daglige arbejde som eksperter i arv og dødsbo giver dem en solid paratviden om, hvordan et dødsbo behandles bedst muligt – også i forhold til skatter og arveafgift. På den måde kan de give dig den bedste rådgivning, så du kan danne dig et overblik over din situation. Du kan kontakte dem via deres hjemmeside, som jeg har linket til længere oppe, så du kan få en uforpligtende snak med en af deres advokater. De vil også her give dig en ide om, hvad det kommer til at koste at få hjælp fra dem.

Du kan også læse mere lige her på bloggen.